Şrift:
Xalq təbabəti
09.02.2012 [15:12] - Sağlıq
Şəfa verən bitkilər,səfa verən bitkilər.

ARMUD
Armud yemək mədəni qüvvətləndirir,həzmi asanlaşdırır.
Tumundan ( çəyirdəyindən ) 10 qram acqarına içilsə bağırsaq qurdlarını tökür.

ALMA
Ürəyi qüvvətləndirir,tənginəfəsliyi,ürək döyünməsini aradan qaldırır,qanı artırır.
Çəyirdəyi acqarına yeyildikdə bağırsaq qurdlarını tökür.

BALQABAQ
Bişirilib sirkə ilə yeyildikdə isitmə xəstəyini sağaldır.
Suyundan şərbət hazırlayıb içməklə zökəm və qaymarit mənbəli baş ağrılarını kəsir.
Mürəbbəsi can dərmanıdır!

BÖYÜRTKƏN
Çox yeyilsə,gözlərə xeyirdir,babasilə qarşı faydalıdır.
Kökünü qaynadıb içmək öd kisəsinin daşını tökür,saçları ağarmağa qoymur,gözə işıq verir.

KARTOF
Adamı kökəldir,qanı artırır.
Sinəni hər cür sərtlik və öskürəkdən qoruyur.
Çiy kartof əzilərək yanıq və şiş üzərinə qoyulsa,fayda verir.
Böyrəyə çox xeyirdir.
Kartof suyu ilə saçı yuduqda tükləri möhkəmləndirir.

LİMON
Hərarətin,qusmanın qarşısını alır.
Qabıqları yeyildikdə zəhərlənməni zərərsizləşdirir.
Damarları genişləndirir,qan dövranını yaxşılaşdırır.

SİZCƏ XALQ TƏBABƏTINA YOXSA APTEKLƏRDƏN ALDIĞIMIZ DƏRMANLARA İNANAQ?
Bu xəbər oxucular tərəfindən 2068 dəfə izlənilmişdir!
Google Yahoo Facebook Twitter
Del.icio.us Digg StumbleUpon FriendFeed